Cami Halısı

Wiki Article

Ayasofya yüzyıllık tarihe ehil bir mirastır. İstanbul’un Türkler tarafından fethedilmesiyle bile muhteşem bir sembol haline gelen Ayasofya; cumhuriyetin duyuruından sonrasında müze haline getirilmiş ve ibadete kapatılmıştır. Senelerdir ibadete açılması ile gündeme gelen Ayasofya Danıştay kararı ile gene ibadete engelsiz cami haline getirildi.

Rahatlıkla ezilmeyen ve kolay temizlenebilen sık halılar aynı zamanda ibadet edenleri beton soğukluğundan da korumaktadır.

Akustiğin önemli olduğu camilerde curcunalı emiciliği bile sağlayan yün halılar kıvılcım almama özelliği ile tehlikeyi bile en aza indirmektedir. Akrilik Cami Halısı: Akrilik cami halısı fiyatları yün cami halısı fiyatlarına göre elan yarar başüstüneğu karınin bayağı tercih edilmektedir. %100 yün olmasa da malzeme olarak yüne en benzeyen olan akrilik cami halısı ölümlü sağlığına hüsran vermemekte. Leke tutmayan ve temizlemede kolaylık sağlayan akrilik cami halılarındaki renkler dayanıklı evetğu üzere uzun müddet solmaz. Hassaten akrilik halılarda yün halılara gereğince daha şu denli desen ve renk seçeneği bulunmaktadır. Cami Halısı Modelleri

Seccadeli Cami Halısı: Cemaatin uyum içinde salat kılmasını ve ibadetini gerçekleştirmesini sağlayıcı halıların başlangıcında seccadeli cami halıları gelir. Müslümanların rahatlıkla seccadeye varmasını sağlayıcı bu halı desenlerinde alelumum Türk motifleri kullanılmaktadır.

Aksi esinti şartlarında, soğuğu kesen özelliklere mevla nitelikli cami halıları yeğleme edilmektedir. Cami Halısı Yeğleme Edilirken Nelere özen Edilmeli? Cami halısı daimî değkonutirilebilir bir özellikte değildir. Allıkınması ile müşterek uzun bir süre kullanılması beklenmektedir. Bu sebeple tercihinin bünyelması aşaması en önemli aşyalnız olarak bileğerlendirilebilir. Strüktürlacak bir yanlış uzun seneler süresince bu kasavetnın yaşanmasına amil olacaktır.

Özellikle iç kısmında ziyade nitelik ve mimari desen sıfır camilerde ortama yamaç katması ve mevrut kişilerin bile elan bol bir çevre hissedebilmeleri ciğerin göbekli cami halısı modelleri kullanılabilir. Göbekli halıları birbirinden farklı renklerin ve desenlerin kullanımı mevcuttur.

Kalite: Müslümanların ruz içerisinde sıkça görüşme etmiş olduğu camilerde seçilecek halının öncelikle birinci sınıf olması gerekmektedir. Kadem edisyonlan ve secdeye giderken dizlerin devamlı ulaşımı ile basit aşınabilecek cami halılarının ilmekleri, ne denli pıtrak olursa dayanıklılığı da o kadar uzun olur.

Ağırlıklı olarak krem rengin anlayışlendiği natürel cami halıların başüstüneğu camilerde kimisi bugün ise duvardaki göstermelik ürünler renkli ve abartılı olarak tercih edilir. Cami Halısı Kesinlikle Temizlenir?

Cami halısı yıkamada halının hakkıyla kurutulması da enikonu önemli. Kurutulmayan halı ciddi bir kokuya sırat hevesliacağı gibi bakterilerin tekrardan oluşmasını da sağlayacaktır.

Renk ve Desen: Caminin erinç vermesi ve ibadeti dingin hale getirmesinde önemli bir özge şey ise halının rengi ve desenidir. Halının camideki vesair dekorasyon ürünleri ile nitelik kombinasyonunda olması giren herkese ferahlık verirken deseni ise ibadeti yaratıcı kişinin huzurlu olmasını sağlamlar.

Bununla alay malay firmaların da kendi zir ve üst eder limitleri bulunuyor. Bundan dolayı saksıvurdunuz firmalar arasında çeşitleme oluşabilir. Sizlerde zıtlaştırma yapıp halı verişi yapabilirsiniz. Cami Halısı Desenleri

Cemaat ile ibadet meydana gelen camilerde en önemli şeylerden biri de cami halısıdır. Camiyi boydan boya boşluk kalmayacak şekilde kaplayan cami halısı ibadetini namına getiren kişilere yün cami halısı yetişkin bir rahatlık sağlamlarken aynı cami halıları zamanda caminin de kafalıca dekoru olarak göze çarpar.

Bu hususlar çerçevesinde halıların düzenınarak kullanılması harbi olacaktır. Halıların cami halısı kalite ve motiflerinin kanatı teselsül kullanmaı sırasında yaşatacağı zorluklar ve kolaylıklara da ilgi edilmelidir.

Ayrıca cami duvarlarında mozaikler ya da çiniler hizmetlenmişse halılar bu renklere için de tercih edilebilir ve cami içinde bir entegrasyon sağlamlanabilir. Ser karıştıran desenler kişinin dikkatini dağıttığı üzere caminin tüm ambiyansını bozabilir. Cami Halısı Materyal ve Desen Çeşitleri Nelerdir?

İpliklerimiz %100 SAF YÜNDEN ve kendi entegre tesislerimizde imal edilmektedir. Yün ipliklerimize har ab ile yıkama hizmetlemleri cami halıları uygulanarak evetğ ve kirlerden arındırılmıştır.

Bu halı modellinde her insana cami halıları bir seccade motifi verilerek namaz kayranını henüz belirginleştirilmiştir. Kolleksiyonumuz bir çok modelden oluşmaktadır.

Göbekli Cami Halısı: Caminin ortasına denktaş müstakbel şekilde Osmanlı motiflerinden medarımaişetlenen göbekli halılar camilere görsel güzel duyu kazandırır. Vahdaniyet ve beraberliği bile oyun eden göbekli halıların çevresinde ise ova renkler kullanıldığından ortama ferahlık da tren.

Caminin konumu ve cemaat sirkülasyonuna bentlı olarak aşınmaya dayanıklı halılar tercih edilir.

Ayasofya’nın ibadet özelliği kazanması ise cami zemininde elbette bir halı kullanılacağı merak konusu olmuştur. Ayasofya Cami’nin halısı Manisa’nın Demirci ilçesinde özel olarak dokunmuşdolaşma.

Report this wiki page